Kärl & pigment

 

KÄRLREDUCERING MED CELLOX 20

Vi har mängder med kärl i huden. Oftast är de så tunna att de knappt syns. Vid mycket sol, väder och vind kan de bli mer framträdande. Hur pass framträdande kärl man har beror även på ärftliga faktorer. Dessa kärl brukar kallas cuperoser eller spiders. Rosacea är en hudsjukdom där större partier blir rödflammiga p.g.a ytliga kärl. Kärlreducering är mycket effektivt både för behandling av ytliga kärl med även för att minska symptom vid rosacea.

 

Hur behandlar vi ytliga kärl?

Vid behandling läggs gel på området som ska behandlas. Prisman på handtaget läggs mot huden. Pulsen känns som en snärt i huden och med en värmekänsla i slutet av pulsen. Det som sker är att kärlet absorberar IPL-ljuset och koagulerar.

Beroende på kärlets och områdets storlek så rekommenderas 2-4 behandlingar med 3 veckors mellanrum. Resultatet är individuellt eftersom blodkärlets/blodkärlens storlek och djup varierar mellan personer.

Kärlreducering fungerar bäst i ansiktet. På benen kan man minska tunna blodkärl, som är mindre än 0,5mm i diameter. Resultatet vid rosacea kan variera men de flesta upplever en signifikant minskning av symptomen.

 

Att tänka på före och efter kärlreducering

Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling.
Använd alltid hög spf, helst 50.

 

Hur går kärlreducering till?

IPL-ljuset absorberar det röda pigmentet i blodkärlet. Det som sker är att värme bildas som gör att blodet koagulerar. Kärlet drar ihop sig.

 

Kan alla kärl behandlas?

Bäst fungerar kärlreducering i ansiktet. På benen kan man behandla kärl som är tunna, dvs mindre än 0,5mm i diameter. För kärl med större diameter krävs det injektionsbehandling.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Att behandla ett fåtal kärl tar mindre än en minut.

 

Hur många behandlingar krävs?

2-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall brukar räcka, men det är mycket individuellt. Det beror på storlek, utbredning och djup på kärlet.

 

Vad sker med kärlet efter behandlingen?

Vid kärlreducering kan det uppstå en rodnad runt området som behandlats. Ibland drar kärlet ihop sig på en gång, men i de flesta fall märker man skillnaden efter 2:a behandlingen. Det beror på storleken på kärlet. I enstaka fall kan det uppstå små blåsor, som försvinner inom en vecka.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.